Mesin jahit baru

Mesin jahit JUKI

RM1650 - bought on 10th Jan, 2010

oweeee~ :cheer: saya sudah dapat mesin jahit impian saya dan saya rasa sangat gumbira! mula-mula agak struggle dan kekok sebab tak biasa pakai mesin jahit jenis heavy duty macam ni.

Agak power, dengan kuasa motor yang besar serta sebotol minyak mesin. tekan sikit je… berderu-deru jalan nya~ cuak aku! :ops: pada awalnya agak kekok, senget-senget jahitan nya. sungguh tak puashati tapi salah sendiri la, sebab belum biasa kan~

Heavy Duty Sewing Machine - DDL8300

Heavy Duty Sewing Machine - DDL8300

Masa mula-mula dapat, ada masalah sikit. Benang atas asyik terputus je. Aku rasa sebab bobbin tu, aku silap pasang. Nak godek-godek lebih pun, tak kusyuk sebab malam tu ada AJL24! Aku tinggalkan mesin tu sekejap.

Jadi, malam tadi dengan hati yang tenang… aku mengadap la mesin Juki ni. Dan tadaaaaaaaaaaa…. berjaya hasil kan satu Easy Clutch! yeay~ :inlove:

Easy Clutch - Sample :: RM36

Ok tak? 😛

Written by Hime-sama in Shambijoux Store

Leave a Reply

Next Post

Pusat Servis Janome di Kuala Terengganu?

oweeee~ :cheer: saya sudah dapat mesin jahit impian saya dan saya rasa sangat gumbira! mula-mula agak struggle dan kekok sebab tak biasa pakai mesin jahit jenis heavy duty macam ni. Agak power, dengan kuasa motor yang besar serta sebotol minyak mesin. tekan sikit je… berderu-deru jalan nya~ cuak aku! :ops: pada awalnya agak kekok, senget-senget jahitan nya. sungguh tak puashati tapi salah sendiri la, sebab belum biasa kan~ Masa mula-mula dapat, ada masalah sikit. Benang atas asyik terputus je. Aku rasa sebab bobbin tu, aku silap pasang. Nak godek-godek lebih pun, tak kusyuk sebab malam tu ada AJL24! Aku tinggalkan mesin […]

Continue Reading