Pusat Servis Janome di Kuala Terengganu?

Ini mesin jahit sulaman Janome model MC 300E. Dah lama dah beli mesin ni, kalau tak silap dalam tahun 2008 dan harga nya cecah RM6000. Bayar guna konsep ansuran.  Dah habis bayar dah pun… haha Dan sekarang tahun 2013 dah. Even dia punya touch screen tu pon macam ada kulat! :yuck: Mesin ni jarang-jarang guna. Sekarang rasa macam bersalah pulak, beria nak beli dulu tapi tak gunakan sangat pun. Konon ada macam-macam idea la, nak jahit itu nak jahit ini. Sudah nya berkubur je bawah meja. Aiseh~ Lepas tu tengok dekat blog Tula Pink, ada share gambar bantal yang disulam […]

Continue Reading 0

Deal Oh My Deal Part #2 – MuchMax Marketing

I guess it’s not only me who have problems with their order pfffffttt! MuchMax Marketing never reply my emails! I want my money back!!! I’m still waiting for that reply! After 5 days, still no reply! wtf STAY AWAY FROM MUCHMAX MARKETING DO NOT BUY FROM MUCHMAX MARKETING MUCHMAX MARKETING IS A SCAM

Continue Reading 19

Deal Oh My Deal

As usual la kan, kalau tengok price slash mesti terjegil je mata. Pastu gatal tangan nak beli. Especially benda-benda melibatkan kasut. Mana tak tempted dik oiiii. Alkisahnya saya dapat la satu email dari MyDEAL. Rak kasuk 10 tingkat harga RM58. Whoah judging from the picture, macam sangat menarik ni. Of course saya nak beli! :panic: Boleh muat 30 pasang kasut tu. Free delivery sumore! hah!

Continue Reading 0

Hilang keseronokan bekerja

Honestly makin hari makin tak semangat nak buat kerja. Aku ditugaskan di sini untuk menjaga sistem ePBT. Lama dah dekat sini… since Nov 2007. Tahun ni dah masuk 5 tahun dekat sini. Lama kan? Kalau orang lain mesti dah berlumba-lumba nak pindah. Aku rasa jugak nak pindah, tapi memikirkan family ada di sini. Tak rasa bersungguh sangat. Sekarang ni… Nak buat ePBT pun dah takde mood. Progress ePBT kat sini dah stagnant. Nak buat peningkatan apa-apa pun terkekang dengan pelbagai pihak. Kita yang kat bawah ni bersungguh-sungguh. Tapi biasa la, pejabat kecik. Kepakaran pun kurang. Stakat dua org IT untuk […]

Continue Reading 4

Jangan dipaksa-paksa

hmmm ibunda telefon td. Tanya kenapa lama sangat tak balik kampung. Balik rumah ibu pun sekejap-sekejap. “Lama dah tak balik ni, last time raya hari tu. Kenapa tak balik… bukan nya ada orang nak paksa tunang” haaaa amik kau! Mesti ibu boleh agak. Ye la, hati kecil ni masih rasa terkilan dengan kes tempoh hari. Mana boleh paksa kita terima entah-siapa-siapa. Dah tu Mr.A nak campak mana?! Hati dan perasaan mana boleh dipaksa-paksa. Saya dah punya cinta hati pilihan sendiri 🙁 Tolonggggg

Continue Reading 1