Tempahan Baju Kurung Kanak-Kanak Raya 2013

Niii last minute deal! Ada sesiapa yang masih berminat nak buat tempahan baju kurung kanak-kanak untuk Raya tahun ni?!! Yes kami masih boleh menerima tempahan anda! (haaa tudiaaaa) Lagi 2 minggu nak Raya kan. Hari ni Ramadhan ke 15. InsyaAllah sempat lagi nak tempah baju kurung hehe ūüôā ¬†Jadi siapa yang nak order tu, boleh lagi. Kami akan tutup tempahan pada¬†Friday 26th July 11 PM. Full payment must be made in order to¬†confirm your order.¬†Tempahan akan dihantar menggunakan PosLaju bermula 1st¬†August 2013. Anda boleh menghubungi kami melalui¬†lilmissbijoux@shambijoux.com atau wechat/whatsapp di¬†+6019.9133.047. Harga tempahan adalah mengikut saiz dan jenis kain. Details boleh […]

Continue Reading 0

Bagaimana untuk memasang benang pada mesin jahit Juki?

Nah video menunjukkan cara-cara untuk memasang benang pada mesin jahit (industrial sewing machine) brand Juki. Dalam video ni guna mesin jahit sama macam mesin jahit saya pakai. Model DDL-8300n Brand Juki. (you can also watch the video on Vimeo.com)

Continue Reading 0

Pusat Servis Janome di Kuala Terengganu?

Ini mesin jahit sulaman Janome model MC 300E. Dah lama dah beli mesin ni, kalau tak silap dalam tahun 2008 dan harga nya cecah RM6000. Bayar guna konsep ansuran. ¬†Dah habis bayar dah pun… haha Dan sekarang tahun 2013 dah. Even dia punya touch screen tu pon macam ada kulat! :yuck: Mesin ni jarang-jarang guna. Sekarang rasa macam bersalah pulak, beria nak beli dulu tapi tak gunakan sangat pun. Konon ada macam-macam idea la, nak jahit itu nak jahit ini. Sudah nya berkubur je bawah meja. Aiseh~ Lepas tu tengok dekat blog Tula Pink, ada share gambar bantal yang disulam […]

Continue Reading 0

Mesin jahit baru

oweeee~ :cheer: saya sudah dapat mesin jahit impian saya dan saya rasa sangat gumbira! mula-mula agak struggle dan kekok sebab tak biasa pakai mesin jahit jenis heavy duty macam ni. Agak power, dengan kuasa motor yang besar serta sebotol minyak mesin. tekan sikit je… berderu-deru jalan nya~ cuak aku! :ops: pada awalnya¬†agak kekok, senget-senget jahitan nya. sungguh tak puashati tapi salah sendiri la, sebab belum biasa kan~ Masa mula-mula dapat, ada masalah sikit. Benang atas asyik terputus je. Aku rasa sebab bobbin tu, aku silap pasang. Nak godek-godek lebih pun, tak kusyuk sebab malam tu ada AJL24! Aku tinggalkan mesin […]

Continue Reading 0

5S punya pasal!

hehe tadi pagi ada dengar taklimat 5S dekat pejabat. Terus bertambah-tambah semangat nak kemas rak ni ūüėČ 5S : Susun, Sisih, Sapu, Seragam, Sentiasa Amal semoga amalan 5S ni dipraktikkan dengan jaya nya! kan kan!

Continue Reading 0