Tempahan Baju Kurung Kanak-Kanak Raya 2013

Niii last minute deal! Ada sesiapa yang masih berminat nak buat tempahan baju kurung kanak-kanak untuk Raya tahun ni?!! Yes kami masih boleh menerima tempahan anda! (haaa tudiaaaa) Lagi 2 minggu nak Raya kan. Hari ni Ramadhan ke 15. InsyaAllah sempat lagi nak tempah baju kurung hehe ūüôā ¬†Jadi siapa yang nak order tu, boleh lagi. Kami akan tutup tempahan pada¬†Friday 26th July 11 PM. Full payment must be made in order to¬†confirm your order.¬†Tempahan akan dihantar menggunakan PosLaju bermula 1st¬†August 2013. Anda boleh menghubungi kami melalui¬†lilmissbijoux@shambijoux.com atau wechat/whatsapp di¬†+6019.9133.047. Harga tempahan adalah mengikut saiz dan jenis kain. Details boleh […]

Continue Reading 0

A friend is someone who believes in you, when you have ceased to believe in yourself.

In my case.. Kawan sendiri tapi busuk hati. Awat hang dengki sangat?!! Kalau betul kawan patutnya supportive la… ini idak, dok cerita belakang-belakang, dekat ramai org. Selama ni aku boleh agak perbuatan kau tu, tapi aku fikir baik. Tak mau tuduh-tuduh kawan sendiri. Tapi.. Sekarang dah jelas nyata. Kawan apa macam tu? Be supportive la, kalau tak puas hati sangat ngan kiteorg and kalau rasa tak betul. Nasihat and bincang or cakap elok-elok lebih baik. Win-win.. Tak gitu? BARU LA MATANG..

Continue Reading 0

My House – extra wiring and of course extra charges

Last month pergi tengok progress rumah. Hmm so far so good. Hari tu dah stage plaster simen ke dinding. La ni tak tau stage ape dah. Petang ni kena gi jengok la sekejap, nak tengok dia dah buat belum sinki and dapur. Harapnya belum sebab besok baru nak pergi beli dapur and hood. Pasal extra wiring ni memamg aku agak pening. Contractor wiring pulak (of course) suggest bagai-bagai, yang hebat-hebat aje. Kita ni plak sebab macam blur-blur kita main angguk je.¬† :panic: “Awok, cuba tulis skit. Kos brape, kasik anggaran je pun ok la”…. Dia pun duduk la, scribble something […]

Continue Reading 0

Bagaimana untuk memasang benang pada mesin jahit Juki?

Nah video menunjukkan cara-cara untuk memasang benang pada mesin jahit (industrial sewing machine) brand Juki. Dalam video ni guna mesin jahit sama macam mesin jahit saya pakai. Model DDL-8300n Brand Juki. (you can also watch the video on Vimeo.com)

Continue Reading 0
Plixia - Snipping Tool : Capture. Preview. Share.

Takdak snipping tool untuk Windows 7 Home Basic?

Akhirnya dah jumpa! Setelah sekian lama mencari pengganti untuk Snipping Tool windows ni. Just in case anda belum tahu, Snipping Tool memang tidak ada pada Windows 7 versi Home Basic. Memang Microsoft saja je tak bagi, mesti dorg nak kita upgrade Windows version to Home Premium (dan ke atas) heheh¬† ūüėõ Jadi sebagai gantinya pengguna perlu mencari alternatif lain untuk snipping tool ni. Saya dah cuba 2-3 software (seperti SnapIt) dan saya rasa Plixia ni yang paling sesuai untuk saya. Cumanya, satu kelemahan… Tool ini tak dapat digunakan untuk dual monitor.¬† :ops: Tapi tak kisahlah. Small matter, just drag windows […]

Continue Reading 0