My House – extra wiring and of course extra charges

Last month pergi tengok progress rumah. Hmm so far so good. Hari tu dah stage plaster simen ke dinding. La ni tak tau stage ape dah. Petang ni kena gi jengok la sekejap, nak tengok dia dah buat belum sinki and dapur. Harapnya belum sebab besok baru nak pergi beli dapur and hood. Pasal extra wiring ni memamg aku agak pening. Contractor wiring pulak (of course) suggest bagai-bagai, yang hebat-hebat aje. Kita ni plak sebab macam blur-blur kita main angguk je.  :panic: “Awok, cuba tulis skit. Kos brape, kasik anggaran je pun ok la”…. Dia pun duduk la, scribble something […]

Continue Reading 0

Oh my, now a house?

Dah genap setahun upgrade kereta, now gateiiii plak nak beli rumah! :ops:

Tapi untuk menyedapkan hati kita pikir la rumah ini adalah aset. Nilai rumah tak turun. Lain lah kereta. Kereta itu satu tanggungan atau liabiliti. Nilai kereta tak pernah naik. Makin hari makin turun…

Continue Reading 0