Bagaimana untuk memasang benang pada mesin jahit Juki?

Nah video menunjukkan cara-cara untuk memasang benang pada mesin jahit (industrial sewing machine) brand Juki. Dalam video ni guna mesin jahit sama macam mesin jahit saya pakai. Model DDL-8300n Brand Juki. (you can also watch the video on Vimeo.com)

Continue Reading 0

Pusat Servis Janome di Kuala Terengganu?

Ini mesin jahit sulaman Janome model MC 300E. Dah lama dah beli mesin ni, kalau tak silap dalam tahun 2008 dan harga nya cecah RM6000. Bayar guna konsep ansuran.  Dah habis bayar dah pun… haha Dan sekarang tahun 2013 dah. Even dia punya touch screen tu pon macam ada kulat! :yuck: Mesin ni jarang-jarang guna. Sekarang rasa macam bersalah pulak, beria nak beli dulu tapi tak gunakan sangat pun. Konon ada macam-macam idea la, nak jahit itu nak jahit ini. Sudah nya berkubur je bawah meja. Aiseh~ Lepas tu tengok dekat blog Tula Pink, ada share gambar bantal yang disulam […]

Continue Reading 0