Bagaimana untuk memasang benang pada mesin jahit Juki?

Nah video menunjukkan cara-cara untuk memasang benang pada mesin jahit (industrial sewing machine) brand Juki. Dalam video ni guna mesin jahit sama macam mesin jahit saya pakai. Model DDL-8300n Brand Juki. (you can also watch the video on Vimeo.com)

Continue Reading 0

My heart is yours to fill or burst

Breathe in for luck, Breathe in so deep, This air is blessed, You share with me. This night is wild, So calm and dull, These hearts they race, From self control. Your legs are smooth, As they graze mine, We’re doing fine, We’re doing nothing at all. — Hands Down by Dashboard Confessional Hands down this is my fave song! Such an amazing lyrics, so simple yet so meaningful! I miss you dear, distance is killing meeeee  :panic:

Continue Reading 0

Stand up!

Not your usual k-pop song!

Continue Reading 1

Pusat Servis Janome di Kuala Terengganu?

Ini mesin jahit sulaman Janome model MC 300E. Dah lama dah beli mesin ni, kalau tak silap dalam tahun 2008 dan harga nya cecah RM6000. Bayar guna konsep ansuran.  Dah habis bayar dah pun… haha Dan sekarang tahun 2013 dah. Even dia punya touch screen tu pon macam ada kulat! :yuck: Mesin ni jarang-jarang guna. Sekarang rasa macam bersalah pulak, beria nak beli dulu tapi tak gunakan sangat pun. Konon ada macam-macam idea la, nak jahit itu nak jahit ini. Sudah nya berkubur je bawah meja. Aiseh~ Lepas tu tengok dekat blog Tula Pink, ada share gambar bantal yang disulam […]

Continue Reading 0
Renesmee and Jacob

The day we met, frozen I held my breath

Last week berjaya tengok opening untuk Twilight Saga – Breaking Dawn Part 2. yeayyy!  :cheer: Which saya ternanti-nanti sangat. Sebab yang Part 1 punya ter-miss nak tengok sebab TGV Mesra Mall Terengganu ni tayang cerita sekejap-sekejap je. Sudahnya download je la Part 1 tu sebab nanti blur plak tengok sambungan.  :ops: Tengok yang Part 1 banyak scene ‘bercinta’ (konon nak tunjukkan betapa kasih dan sayangnya mereka berdua) yang rasanya tak perlu nak panjang sangat. Part seksa mengandung tu tunjuk sikit je.. pastu mati, celik balik. THE END! eehhhhhhh?! dah habis. Sabar je lah. Tu yang buat rasa excited sangat nak […]

Continue Reading 3